Android 2.2 (Froyo) na Google Nexus One-u

Nexus One s Android 2.2 Froyo

Nakon više tjedana čekanja na službeni update od Googla odlučio sam se ipak sam probati dočepati najnovije inačice Android sustava i instalirati je na svom Nexus One-u. Danas je procurila i najnovija zakrpa što me samo ohrabrilo. Prošao sam cijeli update i mogu reći da je poprilično bezbolan. Koliko sam vidio jako malo je ljudi imalo problema s njime. Ne morate se ni bojati da nećete dobiti službeni update kada ga se Google napokon usudi pustiti. Naime, nedavno su objavili da će se i korisnicima koji su ranije unaprijedili OS stići obavijest na mobitel o raspoloživom update-u. A sada na posao.

Kako update-ati Google Nexus One na najnoviju inačicu android sustava?

Prije nego krenete s postupkom trebate skinuti najnovije update-e za operacijski sustav Android. Izašle (procurile) su već dvije inačice: s prvom inačicom (FRF 50, 44MB) Android 2.1 se update-a na verziju 2.2. Android OS-a (poznatu kao Froyo) dok je druga nešto manja (FRF72, 2MB) i sadrži samo nekoliko bug-fixeva za Froyu. Ni ne pokušavajte instalirati samo drugu inačicu jer prva MORA biti ranije instalirana. (nisam probao ali mislim da neće dobro proći, postupak općenito nije odobren od Googla tako da sve što radite radite na svoju odgovornost) Ovo su dvije inačice koje sam ja skinuo i instalirao i provjereno rade no slobodno možete googlati i druge.

Prvi update: Android 2.2 build FRF50

Drugi update: Android 2.2 build FRF72

Dolje navedeni postupak treba ponoviti dva puta. Najprije s FRF50 pa onda i FRF72. Bilo bi dobro da prije update-a provjerite bateriju na Vašem Nexus One-u.

Postupak:

 • Preimenujemo datoteku u update.zip
 • Kopiramo update.zip datoteku na microSD karticu telefona preko USB kabela
 • Nakon što ugasimo Nexus One, držimo zajedno trackball (okruglu bijelu tipku) i tipku za gašenje
 • Prikazati će se bijeli ekran s tri Android robota na skateboardima. U izborniku odaberemo “Bootloader” (miče se s tipkama za glasnoću a prihvaća tipkom za gašenje)
 • Na sljedećem ekranu, odaberemo “Recovery”.
 • Ovaj postupak će izazvati ponovno podizanje sustava i pojaviti će se slika Android robota kraj trokuta s uskličnikom
 • Zatim u isto vrijeme pritisnemo tipku za gašenje i tipku glasnoće prema gore. Ukoliko se ništa ne događa, ponovimo nekoliko puta.
 • Koristeći tracball odaberemo “Apply sdcard:update.zip” i ostavimo mobitel da radi nekoliko minuta
 • Ukoliko nas pita odaberemo reboot operacijskog sustava
 • Jednostavno, zar ne?

  Novi izgled početne stranice Android 2.2.

  Android 2.2. Froyo

  Novosti u Froyu

  Definitivno najveća novost je brzina. Od uvodne animacije do aplikacija zamjetno je veliko povećanje brzine cijelog operacijskog sustava. Sve Google-ove aplikacije su osvježene a home screen je na dnu dobio dodatne dvije tipke za pozive (call log, contacts) i browser. Kao i sve ostale aplikacije, browser radi puno brže te je surfanje na telefonu sada još privlačnije. Primjetio sam da su se u mnogim aplikacijama pojavile neke dodatne mogućnosti koje su očito čekale update na Android verziju 2.2. Sve u svemu, veoma sam zadovoljan update-om. Bar dok ne vidim kako će utjecati na bateriju. 🙂

  Oglasi

  Komentiraj

  Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

  WordPress.com Logo

  Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

  Google+ photo

  Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

  Twitter picture

  Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

  Facebook slika

  Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

  w

  Spajanje na %s

  %d bloggers like this: